Produkter 2020

Pr. 8. september bugner det av sesongens grønnsaker. Stort sett egenproduserte, og resten er lokale  produkter fra andre Mat fra Toten produsenter. Potetsorter er Laila og Troll og Asterix. Ruttsesongen er  over. De andre sortene ( Kerrs Pink,  Nansen  og Peik) kommer når de er modne.

 10. august: Gulrota vår er allerede klar for høsting og et stort utvalg av egenproduserte grønnsaker er klare, resten henter vi fra andre Mat fra Toten produsenter.

Større kvanta av poteter og grønnsaker til vinterlagring er klare ca midten av oktober i år.

 

 

Poteter og lagringsgrønnsaker er tilsalgs hele vinteren.

Poteter

 

Troll:
Troll er den potetsorten det selges mest av på Sogstad. Troll er en melen potetsort. Potoetsorten er en krysning mellom Pimpernell og Kerrs Pink. Trollpoteter er rundpvale i formen. Skallet er sterkt rødt og kjøttet gult. Den er en god matpotet med høyt tørrstoffinnhold. Troll har god lagringsevne. Troll er en halvsen potet som dyrkes over hele landet. Sogstad gardsbutikk selger trollpoteter f.o.m. slutten av august.

Ps. Har du hørt om Troll Akevitt, utviklet av Spiseriet på Gjøvik. Vi leverer råstoffet til krydderet i akevitten som er små trollpoteter dyrket hos oss.

 

Asterix:
Asterix er den potetsorten det selges mest av i Norge, og det er denne sorten vi oftest finner i de vanlige matbutikkene. Vi selger mye Asterixpoteter i gardsbutikken. Vi leverer også mye Asterix til Hoff potetindustrier som b.la produserer pommes frites. Poteten er langoval med rødt skall og lys gult fruktkjøtt. Poteten er kokefast. Den er lett å koke og skrelle og har mange bruksområder. Den egner seg til det meste: fra pommes frites, via råsteking, til salater og gryteretter. Den kan kokes med eller uten skall, og er fin til ovnssteking og gratinering. Den egner seg derimot ikke særlig godt til potetstappe. Asterix har høyt tørrstoffinnhold og er en god matpotet. Asterix er en hollandsk halvsen sort som dyrkes i hele Norge. Sogstad gardsbutikk selger Asterix poteter f.o.m slutten av august.

Kerrs Pink:

Gammel potetsort på Toten, trives godt i vår kalkrike jord. Blir melen og har spesiell smak. Vi er en av de få som dyrker denne sorten som gir den mest kresne potetspiser en opplevelse.🙂

 

Ferske grønnsaker

Pr. 8. september har v:

Poteter
Gulrot
Purre
Sommerkål
Høst og vinterkål
Selleri
Blomkål
BroccolIi
Kålrot
Knutekål
Grønnkål 
Svartkål
Romanesco
Løk
Rødbeter
Sukkererter
og mye mer....

Rakfisk fra Valdres og surost fra Løten har vi i hus.

Kom innom og se alle de lokalproduserte varene og i tillegg har vi småskalaprodukter fra store deler av Østlandet.