Produkter 2021

Fra starten av sesongen har vi Rutt tidligpotet. Ferdig til salg er gulrot, div hodekål, blomkål, brokkoli, kålrot, squash, rødbeter, grønnkål, svartkål...

Etterhvert kommer knutekål, purre, gresskar , selleri, rosenkål ...

Fra andre Mat fra Toten produsenter henter vi inn løk, rødløk, vårløk, stangselleri, rødkål, tomat, agurk, sukkererter og mye annet spennende.

Med en liten allsidig produksjon hender det vi selger alt som er ferdig og må vente på at mer skal bli modent på åkern, dvs at vi ikke har alt hele tiden. Slik er det bare!!

 I tillegg har vi ferske egg, årets honning, lokalproduserte ferdigvarer og mye godt fra andre egioner som Valdres, Gudbrandsdal, Østfold, Østerdalen og Hadeland.

vi er mottaksstasjon for epler for Askim frukt og bærpresseri og har alle deres ferdigprodukter i saft og syltetøy, most og cider.

 

Poteter og lagringsgrønnsaker er tilsalgs hele vinteren.

Poteter

 

Troll:
Troll er den potetsorten det selges mest av på Sogstad. Troll er en melen potetsort. Potoetsorten er en krysning mellom Pimpernell og Kerrs Pink. Trollpoteter er rundpvale i formen. Skallet er sterkt rødt og kjøttet gult. Den er en god matpotet med høyt tørrstoffinnhold. Troll har god lagringsevne. Troll er en halvsen potet som dyrkes over hele landet. Sogstad gardsbutikk selger trollpoteter f.o.m. slutten av august.

Ps. Har du hørt om Troll Akevitt, utviklet av Spiseriet på Gjøvik. Vi leverer råstoffet til krydderet i akevitten som er små trollpoteter dyrket hos oss.

 

Asterix:
Asterix er den potetsorten det selges mest av i Norge, og det er denne sorten vi oftest finner i de vanlige matbutikkene. Vi selger mye Asterixpoteter i gardsbutikken. Vi leverer også mye Asterix til Hoff potetindustrier som b.la produserer pommes frites. Poteten er langoval med rødt skall og lys gult fruktkjøtt. Poteten er kokefast. Den er lett å koke og skrelle og har mange bruksområder. Den egner seg til det meste: fra pommes frites, via råsteking, til salater og gryteretter. Den kan kokes med eller uten skall, og er fin til ovnssteking og gratinering. Den egner seg derimot ikke særlig godt til potetstappe. Asterix har høyt tørrstoffinnhold og er en god matpotet. Asterix er en hollandsk halvsen sort som dyrkes i hele Norge. Sogstad gardsbutikk selger Asterix poteter f.o.m slutten av august.

Kerrs Pink:

Gammel potetsort på Toten, trives godt i vår kalkrike jord. Blir melen og har spesiell smak. Vi er en av de få som dyrker denne sorten som gir den mest kresne potetspiser en opplevelse.🙂

 

Ferske grønnsaker

Pr. 8. september har v:

Poteter
Gulrot
Purre
Sommerkål
Høst og vinterkål
Selleri
Blomkål
BroccolIi
Kålrot
Knutekål
Grønnkål 
Svartkål
Romanesco
Løk
Rødbeter
Sukkererter
og mye mer....

Rakfisk fra Valdres og surost fra Løten har vi i hus.

Kom innom og se alle de lokalproduserte varene og i tillegg har vi småskalaprodukter fra store deler av Østlandet.