Velkommen til Sogstad Gardsbutikk

 

20. april: Vi har avsluttet sesongen for 2019/20. Det er igjen poteter og litt grønnsaker utover våren på selvbetjening i butikken.

Takk til alle for en god sesong og så ønsker vi alle velkommen tilbake i august når potetene og grønnsakene er klare.🙂

Vi ønsker alle en riktig God påske!

6. april:  Vi har åpent i butikken både mandag, tirsdag og onsdag i påskeuka kl 11 - 16.30. 

Poteter, gulrot, kålrot, kål og løk. Ferske egg mm.

Dessuten leverer Ditlevine ferskt brød og kaker alle dagene, og de går fort unna.

20. mars 2020.: Vi har åpent som vanlig : onsdag, torsdag og fredag kl 11 - 16.30, lørdag kl 11-13

Fortsatt er det rikelig med poteter, gulrot, kål, kålrot, løk og sellerirot på lager. Lokalt ferske egg og honning kommer til gards Vi har også hentet ny forsyning fra Askim frukt og bærpresseri, laget på gode råvarer. Vi satser på nysortert  vare og synes smaken fortsatt er god så langt utpå året. Mat fra Toten av alle slag venter i hyllene.

Velkommen til vår lille butikk.

 9. januar : I morgen fredag 10 januar har vi redusert åpningstid. Åpent fra kl 15 - 16-30. 

Godt Nyttår til alle !

Fra 8. januar 2020 er butikken åpen med vanlig åpningstider, dvs. onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

Pr. 8. januar har vi poteter av alle slag, lagringsgrønnsaker som gulrot, kål, kålrot, purre, selleri, løk av alle slag, samt endel lokale produkter og endel produkter fra aldre regioner på østlandet.

3. november: Fra 1. november til ca april har vi åpent 4 dager i uka onsdag, torsdag og fredag kl 11.00 - 16.30 og lørdag kl. 11 - 13.

Mandag og tirsdag samt søndag er det stengt.

8. oktober: Meste av potetene står fortsatt i jorda. Lagringspotetene er klare ca 1. nov.

8. oktober: Siste dag for å ta i mot epler til pressing er torsdag 17. oktober.

8. september: Vi starter eplemottaket onsdag 18. september og regner med å ta imot epler så lenge Askim Frukt og bærpressseri tar imot. Eplene leveres i åpningstida for butikken. Se egen side om eplemottak.

29. august: Vi tar imot epler i år også som mottaksstasjon for Askim frukt og bærpresseri. Mottaket starter ca 15 sept. og nærmere dato og betingelser blir lagt ut litt senere.

 10. august:Velkommen til ny sesong for Sogstad Gardsbutikk !

Nypoteter og ferske grønnsaker er klare for salg i butikken.

Åpningstider: Mandag til fredag  kl. 11.00 til kl 16.30 og lørdag kl 11 - 13. Søndag stengt.

Vi har nå åpent alle hverdager til ut oktober og deretter åpent 4 dager pr uke.

Pr 12 august har vi Rutt poteter, snart kommer Laila og Troll poteter og resten når de er modne.

Grønnsaker: gulrot, hodekål, blomkål, romanesco, broccoli, kålrot, knutekål, rødbeter, squash, løk, purrre, stangselleri, kinakål, økologiske tomater, agurk og etterhvert hele spekteret som dyrkes på Toten.

Andre produkter; egg, honning, bakevarer, spekemat, ost, saft og syltetøy mm.

Litt om Sogstad Gardsbutikk

Gammel, tradisjonsrik, middels stor Totengard som drives av familien Fremstad. Garden ligger like nord for Lena. Gardsutsalget har eksistert siden 1990. Nytt butikklokale i 2001. Dyrker åtte ulike potetsorter. Dyrker femten til tjue sorter grønnsaker. Selger produkter fra andre lokale produsenter.Hos oss får du kjøpte produkter fra Mat fra Toten. Småskala matspesialiteter fra andre regioner.

Sogstad gard er en middels stor gard ved Lena i Østre Toten, Oppland. Gardshistorien er skriftlig kjent tilbake til ca. år 1250, men bosettingen er mye eldre. Gardshistorien beretter om en gard som ofte har vært på salg og har hatt mange spennende eiere. Den mest profilerte er stortingsmann fra Toten; Peder Faukhald. I hans periode vanket Henrik Wergeland, Ivar Aasen og Per Sivle her. Garden ble kjøpt av familien i 1917 og i dag lever fire generasjoner av familien Teslo og Fremstad her.

Gardsbutikken startet i det spede i 1990. I 2001 ble det bygget nytt butikklokale og utsalget fikk da faste åpningstider. Produksjonen har i alle år vært egenproduserte poteter og grønnsaker. Østre Toten er størst på frilandsgrønnsaker i landet, og vi har i sesongen (august til juni) god tilgang på lokalproduserte varer som kan dyrkes og oppbevares her i distriktet. Helt ferske Toten egg er også en varen du kan få kjøpt hos oss. I tillegg forhandler vi produkter laget i bl.a. Valdres, Hadeland, Østerdalen og Askim.


 

Følge oss på facebook:
https://www.facebook.com//sogstadgardsbutikk