Velkommen til Sogstad Gardsbutikk

26. april: 

Dette er siste uka for sesongen 20/21. Åpent onsdag, torsdag og siste dagen er fredg 30 april med betjent butikk. Er det noe du har behov for ?

Som tidligere år har vi fortsatt salg av poteter og resten av grønnsakene på selvbetjening inne i butikken så lenge vi har noe på lager. Alle hverdager  kl 11-16.30. Vipps/kontant.

Lurer du på noe?  kontakt  Inger 48253536, Magne 95280110, Jon Erik 93021307.

Ny sesong starter som vanlig tidlig i august når potetene er ferdige. Småplanter er allerede i gang. 🙂🙂

Takk til alle og  god sommer. 

 

 

23. mars: 

Poteter, gulrot og andre lagringsgrønnsaker, helt ferske egg og mye annet godt 🙂

Vanlig åpningstid denne uka: onsdag, torsdag og fredag  kl 11 - 16.30, lørdag kl 11- 13.

I påskeuka har vi åpent; mandag, tirsdag og onsdag kl 11 - 16.30.

 

7. desember:

Butikken er åpen alle hverdager fram til og med lille juleaften. Mandag -  fredag kl 11 - 16.30 og lørdag kl  11-  13.

Juleaften stengt . men vi har åpent en dag i romjula, det er tirsdag 29.12, (femtedag) kl 11 -  13. 

I januar åpner vi igjen onsdag 6. januar.

2. nov.

Fra 1. november er butikken stengt på mandag og tirsdag og det gjelder resten av vinter/vårsesongen. (bortsett fra litt ekstra åpningstid før jul)

Åpent onsdag,torsdag og fredag  kl 11- 16.30, lørd kl 11 - 13 Se ellers Meny: åpningstider øverst i høyre hjørne. Der finner du også mobilnummer til Jon Erik, Magne og Inger Fremstad (Fasttelefonen gjelder ikke lenger)

10. oktober

Siste dagen for å levere epler til pressing hos Askim frukt og bærpresseri  er onsdag 21. oktober.

27. september.

Vi anbefaler å vente med innlagring av større kvanta til midt i oktober. Fint om du bestiller på forhånd, så er det klart når du kommer. 

Nå er det større utvalg av poteter. de har litt bedre skall nå så du kan lagre litt lenger. sortene er Troll, Laila, Kerrs Pink, Peik, Asterix og Nansen. 

Av grønnsaker er det stort sett av alle slag, Vinterkål, rosenkål, rødbeter og beter er klare. de fleste sorter løk er også ferdig til bruk.

 

Eplemottaket startet fredag 11. september 2020  og foregår i butikkens åpningstider.

Se info under meny: epleinnlevering.

 

7. sept.

Vi er godt igang med å selge poteten Troll og i tillegg har vi Laila og Asterix, de senere sortene følger etterhvert.

Nå er grønnsakhøsten på topp.

 

Ny sesong 2020/2021 starter mandag 3. august kl 11.00.

Da tilbyr vi Rutt nypoteter, ferske grønnsaker og mye annet godt.

Vi legger ut på hjemmesida  og Facebook etterhvert som nye produkter  er tilgjengelig. Følg med...

Litt om Sogstad Gardsbutikk

Gammel, tradisjonsrik, middels stor Totengard som drives av familien Fremstad. Garden ligger like nord for Lena. Gardsutsalget har eksistert siden 1990. Nytt butikklokale i 2001. Dyrker åtte ulike potetsorter. Dyrker femten til tjue sorter grønnsaker. Selger produkter fra andre lokale produsenter.Hos oss får du kjøpte produkter fra Mat fra Toten. Småskala matspesialiteter fra andre regioner.

Sogstad gard er en middels stor gard ved Lena i Østre Toten, Oppland. Gardshistorien er skriftlig kjent tilbake til ca. år 1250, men bosettingen er mye eldre. Gardshistorien beretter om en gard som ofte har vært på salg og har hatt mange spennende eiere. Den mest profilerte er stortingsmann fra Toten; Peder Faukhald. I hans periode vanket Henrik Wergeland, Ivar Aasen og Per Sivle her. Garden ble kjøpt av familien i 1917 og i dag lever fire generasjoner av familien Teslo og Fremstad her.

Gardsbutikken startet i det spede i 1990. I 2001 ble det bygget nytt butikklokale og utsalget fikk da faste åpningstider. Produksjonen har i alle år vært egenproduserte poteter og grønnsaker. Østre Toten er størst på frilandsgrønnsaker i landet, og vi har i sesongen (august til juni) god tilgang på lokalproduserte varer som kan dyrkes og oppbevares her i distriktet. Helt ferske Toten egg er også en varen du kan få kjøpt hos oss. I tillegg forhandler vi produkter laget i bl.a. Valdres, Hadeland, Østerdalen og Askim.


 

Følge oss på facebook:
https://www.facebook.com//sogstadgardsbutikk