Velkommen til Sogstad Gardsbutikk

13.oktober

Merk!   Siste dag for levering av epler hos oss til pressing hos Askim Frukt og bærpresseri er mandag 18. oktober.

 

23. september.

Prisen på epler økes!

Askim Frukt og bærpresseri øker prisen på epler mottatt fra i dag. Det er behov for mye mer epler til 2021 produksjonen og ett ledd i å få til det er prisøkingen til hageeieren. De eplene som nå henger på trærne er de viktigste å få, fordi saftinnholdet er større i de seineste sortene.
Hos oss får du fra 23.9  kr 4,- pr kg leverte epler og betingelsene ellers er de samme. Se Epleinnlevering  på hjemmesida.

Eplemottaket starter mandag 13. september.

Vi tar imot (Mottaksstasjon) epler for Askim Frukt og Bærpresseri. Du leverer epler hos oss og vi kjører dem til Askim. Vi betaler kr 2,50 pr kkg epler, og du kan kjøpe alle Askim Frukt  og Bærpresseri sine produkter hos oss for de kronene du leverer epler for. Se eplelevering på hjemmesida vår.

Pr. 1. september har vi også tatt opp Laila og Troll poteter.

Ny sesong 2021/22 fra 9. august 2021.

Åpningstid : alle hverdager kl 11 - 16.30, lørdag kl 11 -  13. Søndag stengt.

Rutt nypoteter er tatt opp og i  salg,  Andre sorter kommer etterhver som de er modne. I år har vi i tillegg sortene Laila, Troll, Cerissa, Asterix, Peik, Kerrs Pink og Nansen.

Masse flotte grønnsaker er allerede ferdige: gulrot, kål, blomkål, brokkoli, kålrot, squash,grønnkål, svartkål mmm. og flere kommer etterhvert.

Vi  selger også purre,løk, tomater, agurker romanesco og blomkål med farger, stangselleri, vårløk og mye mer. Mye er egenprodusert og alle grønnsakene vi selger er dyrket på Toten. Mat fra Toten!

Litt om Sogstad Gardsbutikk

Gammel, tradisjonsrik, middels stor Totengard som drives av familien Fremstad. Garden ligger like nord for Lena. Gardsutsalget har eksistert siden 1990. Nytt butikklokale i 2001. Dyrker åtte ulike potetsorter. Dyrker femten til tjue sorter grønnsaker. Selger produkter fra andre lokale produsenter.Hos oss får du kjøpte produkter fra Mat fra Toten. Småskala matspesialiteter fra andre regioner.

Sogstad gard er en middels stor gard ved Lena i Østre Toten, Oppland. Gardshistorien er skriftlig kjent tilbake til ca. år 1250, men bosettingen er mye eldre. Gardshistorien beretter om en gard som ofte har vært på salg og har hatt mange spennende eiere. Den mest profilerte er stortingsmann fra Toten; Peder Faukhald. I hans periode vanket Henrik Wergeland, Ivar Aasen og Per Sivle her. Garden ble kjøpt av familien i 1917 og i dag lever fire generasjoner av familien Teslo og Fremstad her.

Gardsbutikken startet i det spede i 1990. I 2001 ble det bygget nytt butikklokale og utsalget fikk da faste åpningstider. Produksjonen har i alle år vært egenproduserte poteter og grønnsaker. Østre Toten er størst på frilandsgrønnsaker i landet, og vi har i sesongen (august til juni) god tilgang på lokalproduserte varer som kan dyrkes og oppbevares her i distriktet. Helt ferske Toten egg er også en varen du kan få kjøpt hos oss. I tillegg forhandler vi produkter laget i bl.a. Valdres, Hadeland, Østerdalen og Askim.


 

Følge oss på facebook:
https://www.facebook.com//sogstadgardsbutikk